051-91002010

انواع اتصالات لوله برق

2 می 2024 246 بازدید بدون دیدگاه
شرکت بازرگانی صنایع برق رایان آژند
73 / 100

انواع اتصالات لوله برق در ساختمان سازی به کار می روند که می توانند کاربردهای متعددی داشته باشند. این لوله ها برای عبور و پوشش سیم برق، کابل های مخابرات، فیبرهای نوری، سیم دوربین های مدار بسته و … و سایر رشته های رسانا که ممکن است خطر آفرین باشند مورد استفاده قرار می گیرند.

انواع اتصالات لوله برق از نظر نوع و جنس، طراحی و ساختار، ابعاد و اندازه، ضخامت و … در دسترس هستند و می‌توانند در سیستم‌های لوله‌کشی برق استفاده شوند.

در سیستم لوله‌کشی برق علاوه بر لوله به اتصالات مختلف نیز برای انشعاب گیری، تغییر جهت و … نیاز است. همان‌طور که گفته شد امروزه لوله و اتصالات برق از مواد مختلفی تولید شده و می‌توانند تنوع بالایی داشته باشد.

انواع اتصالات لوله برق محلی برای گذر کابل های برق می باشد که در نقشه ابتدایی ساختمان محل عبور آنها مشخص گردیده است، و در مرحله ساخت لوله ها در درون دیوار ها و کف ساختمان قرار گرفته و تمامی کابل ها توسط فنر درون آن ها قرار داده می شوند.

یکی از مهم ترین مراحل در روند ساخت و تکمیل ساختمان مراحل برقکاری می باشد زیرا در صورت بروز هرگونه مشکل در نحوه انجام این مرحله با خسارات مالی و جانی روبه رو خواهیم شد اما استفاده از تجهیزات و اتصالات برق سبب

افزایش ایمنی و سرعت در انجام برقکاری شده است یکی از مهم ترین این تجهیزات در تاسیسات الکتریکی؛ لوله برق می باشد که استفاده از آن با توجه به مرتب نمودن ساختار سیمکشی و بالابردن امنیت جانی ساکنین امری اجتناب ناپذیر است.

 

از مهم‌ترین دلایل استفاده از این انواع اتصالات لوله برق در سیستم‌های برق‌کشی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • محافظت از سیم‌های برق در برابر فشار، ضربه و …
  • جلوگیری از نفوذ رطوبت به سیم‌ها و اتصالی کردن آن‌ها
  • نظم بخشیدن به سیستم لوله‌کشی برق
  • جلوگیری از خطراتی همچون آتش‌سوزی و در زمان زلزله و …

انواع اتصالات لوله برق

در حقیقت استفاده از لوله بدون اتصالات هیچ معنایی ندارد چراکه اتصالات وظیفه اتصال لوله‌ها، انشعاب گیری، تغییر جهت و … را بر عهده دارند. از مهم‌ترین اتصالاتی که برای لوله‌های برق استفاده می‌شود می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

زانوها

زانوها از جمله رایج‌ترین و کاربردی‌ترین اتصالاتی هستند که در سیستم‌های لوله‌کشی و برای تغییر جهت لوله‌ها به کار می‌روند. از آنجایی که خم کردن بسیاری از لوله‌ها ممکن نیست برای تغییر زاویه و مسیر آن‌ها باید از زانوها استفاده کرد.

زانوها می‌توانند انواع مختلفی همچون زانوی 45 درجه، 90 درجه و … داشته باشند و سرعت انجام لوله‌کشی را افزایش بدهند.

بوشن ها

بوشن نیز از دیگر اتصالات کاربردی است که به شکل استوانه‌ای بوده و می‌تواند دو لوله را به هم متصل کند. بوشن ها می‌توانند از مواد پلیمری و فلزات تولید شوند و انواع مختلفی همچون

بوشن ساده، بوشن ترمز دار، بوشن پیچی، بوشن دنده‌ای، بوشن جوشی و … داشته باشند. بیشترین کاربرد این قطعه اتصال لوله‌های برق به تابلوی فیوز، جعبه تقسیم‌ها، قوطی کلید و … است.

تبدیل‌ها

تبدیل‌ها نیز از دیگر اتصالاتی هستند که می‌توانند لوله‌ها یا سایر تجهیزات دیگر را به همدیگر متصل کنند. در حقیقت تبدیل‌ها می‌توانند لوله‌ها و اتصالات مختلف با اندازه‌های مختلف را به همدیگر متصل کنند.

تبدیل‌ها می‌توانند همانند انواع لوله برق، انواع مختلفی از نظر سایز و جنس داشته باشند و به صورت هم‌مرکز و غیر هم‌مرکز خواهند بود.

 

آشنایی با انواع لوله برق

امروزه انواع مختلفی از لوله های برق موجود است. انتخاب نوع لوله برق توسط برق‌کار شما به کاربرد آن بستگی دارد.

1. لوله برق فلزی

یکی از محبوب ترین لوله های برق در بین کاربران، لوله های برق فلزی یا فولادی می باشند. جنس این نوع از لوله های برق همانطور که از نام آنها پیداست، از آهن می باشد. قابل ذکر است که این لوله با هدف محافظت و ایمن تر کردن کابل های برق مورد استفاده در سیم کشی سازه های مسکونی و صنعتی، به کارگیری می شود. این لوله ها قابلیت تحمل فشار بالا و همچنین پایداری در مواجهه به ضربه های مکانیکی و هجوم جانوران موذی را دارند.

2. لوله های برق پی وی سی ( PVC )

پلاستیک سخت، ماده ای است که در تولید لوله های برق pvc به کار می رود. از انواع لوله برق پی وی سی می توان در زیر سقف های بتنی سازه ها استفاده نمود. این دسته از لوله ها مزایایی همچون عایق بودن، ضد زنگ زدگی و ضد اکسید شدگی، سبک بودن، قیمت ارزان، پایداری در مواجهه با مواد شیمیایی و … دارند. البته از معایب آن ها نیز می توان به قوی نبودن در برابر ضربه و حرارت اشاره کرد.

3. لوله برق گالوانیزه سرد

این لوله های برق از جنس فلز تولید می شوند. پس از تولید اولیه، فلز آنها با استفاده از پوششی از عنصر روی، مقاومت بالایی را در برابر زنگ زدگی کسب می کند و به عبارتی گالوانیزه می شود. کاربرد لوله های برق گالوانیزه سرد، معمولاً در بخش های داخلی سازه ها است. در واقع به کارگیری این دسته از لوله های برق در مناطقی که مرطوب هستند، به دلیل فابریک بودن لوله ها، موجب پوسیدگی و زنگ زدنشان می شود.

4. لوله های برق گالوانیزه گرم

جنس لوله برق گالوانیزه گرم نیز از نوعی فلز می باشد. نحوه گالوانیزه کردن آن ها به این صورت است که از عناصری نظیر روی و کادمیوم برای روکش کردن آن ها و افزایش مقاومتشان در برابر خوردگی و زنگ زدگی استفاده می شود. به نوعی می توان گفت که این لوله ها طی روند گالوانیزه شدن، آبکاری می شوند تا کیفیت و مرغوبیت بیشتری بیابند. از این لوله های برق می توان در فضاهای خارجی ساختمان ها بهره گیری کرد.

5. لوله های برق پلی اتیلن

لوله های برق پلی اتیلن نیز از پلاستیک نرم ساخته می شوند. این لوله ها در مقایسه با لوله های برق خرطومی، استحکام بیشتری دارند. لازم به ذکر است که از نظر قیمت، لوله های برق پلی اتیلن، قیمت بالاتری از لوله های برق پی وی سی دارند. لوله های پلی اتیلن به واسطه محکم بودنشان، در مواقع بتن ریزی، از آسیب رسیدن به مسیر عبور کابل ها در زیر سقف ها جلوگیری می کنند. از این رو در صنایع ساختمان سازی پرکاربرد هستند.

6. لوله برق خرطومی پی وی سی

لوله های برق خرطومی که از جنس پی وی سی تولید می شوند، از انعطاف پذیری بالایی برخوردارند. همچنین به راحتی به جهات مختلف خم می شوند. خاصیت غیر قابل اشتعال بودن، از مزایای مهم این دسته از لوله های برق است. البته از معایب آن ها نیز می توان به مقاوم نبودنشان اشاره کرد. معمولاً از لوله های برق خرطومی پی وی سی، در مناطق خشک بهره گیری می شود. در بازار می توان قطرهای مختلفی از این لوله ها را جست و جو کرد.

7. لوله برق خرطومی پلی آمید

انواع لوله برق خرطومی پلی آمید، نحوه عمل و کاربرد مشابهی با لوله های برق خرطومی پی وی سی دارند. شاید بتوان گفت تفاوت اصلی این لوله ها بعد از ماده مورد استفاده در تولیدشان، به قیمت این لوله ها بر می گردد. در واقع از نظر قیمتی، لوله های خرطومی پلی آمید گران تر از نوع پی وی سی هستند. این لوله ها عایق خوبی برای سیم ها و کابل های برق می باشند و در بسیاری از کاربردهای خانگی یا صنعتی مورد استفاده قرار می گیرند.

8. لوله های برق خرطومی فلزی

لوله برق خرطومی در نوع فلزی نیز طراحی و تولید می شود. این لوله ها به صورت روکش شده عرضه می شوند. لوله های خرطومی فلزی انعطاف پذیری خوبی دارند. قابل ذکر است که مقاومت این لوله ها در مقابل دو نوع دیگر لوله های خرطومی بیشتر است. کاربرد این لوله ها به طور معمول در مسیر سیم کشی برق در تابلوهای صنعتی می باشد. در فضاهای کارگاهی و صنعتی نیز به راحتی می توان از این دسته از لوله ها استفاده نمود.

سخن آخر :

اتصالات لوله برق تجهیزاتی هستند که برای نگهداری، انشعاب گیری، اتصال، تغییر مسیر و … در سیستم‌های لوله‌کشی برق استفاده می‌شوند و می‌توانند انواع مختلفی از نظر جنس، ویژگی‌ها، ابعاد و اندازه و … داشته باشند. قیمت اتصالات لوله برق نیز می‌تواند تحت تأثیر عواملی همچون کیفیت ساخت،  برند تولید کننده، نوع اتصالات و کاربردهای آن و … قرار داشته باشد.

 

جهت استعلام قیمت و موجودی با همکاران واحد فروش شرکت بازرگانی صنایع برق رایان آژند در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

موجود است، هم‌اکنون میتوانید سفارش دهید!
ناموجود!